• Trapbekleding

  Traditioneel in het tapijt of toch pvc ?

Trapbekleding maakt van je trap een echte blikvanger.

Met trapbekleding werk je elke trap af naar jouw persoonlijke smaak. Zo wordt de trap een echte blikvanger, die past bij je interieur. Naast tapijt kun je ook denken aan hout, vinyl of pvc als trapbekleding. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen. In onze collectie vind je onder meer trapbekleding van onze leveranciers Jabo, Desso, Bonaparte, Parade en Van Besouw. Kom naar Jaring de Wolff in de regio Joure, Lemmer en Sneek, om je te laten adviseren over de meest geschikte trapbekleding voor jouw woning.

 • Welk tapijt is het meest geschikt voor een trap?

  Tapijt laat zich erg goed lenen voor een trap. Het kan in principe op elk type trap gelegd worden. Bij de keuze voor tapijt op je trap is het van belang om met name kwalitatief goed tapijt te kiezen met een hoge pooldichtheid. Je kunt je goed laten informeren bij een van onze adviseurs, zij zijn hierin gespecialiseerd.

 • Hoeveel tapijt heb ik nodig voor een trap?

  Om gemakkelijk en snel te berekenen hoeveel tapijt je nodig hebt voor het stofferen van een trap kun je een gemakkelijk rekensommetje toepassen.

  Meet de diepte van de trede, tel daar de breedte van de trapneus bij op en de hoogte van het stootbord. Tel bij het aantal centimeters wat hier uitkomt nog 5 extra centimeters per traptrede. Reken dit zo per trede uit en tel bij het totaal aantal centimeters of meters dat hier uitkomt nog een halve meter op. Zo veel tapijt heb je nodig voor de trap.

  Indien er ook ondertapijt op de trap wordt geplaatst dien je er rekening mee te houden dat op de stootborden geen ondertapijt wordt geplaatst. Dit kun je dus van de rekensom afhalen. Met de exacte berekening helpen wij graag in de winkel.

 • Wat zijn de voordelen van trapbekleding of traplopers

  Met tapijt op de trap heb je een vloer die warm en zacht aanvoelt. Trapbekleding of traplopers zorgen daarnaast voor een hele goede geluidsdemping en maken je trap minder glad waardoor je niet snel zult uitglijden. Het leggen van tapijt op de trap is daarnaast een klus die snel uit te voeren is en daarnaast relatief goedkoop is. Laat je informeren bij onze adviseurs, zij kunnen hiermee erg goed helpen!

Maak een afspraak voor advies!